Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.19

Súlyosnak értékelte a magyar Covid-19 helyzetet a WHO európai regionális igazgatója

A súlyos COVID-19 helyzet Magyarországon mindenkitől összehangolt erőfeszítést igényel. Dr. Hans Henri P. Kluge, a WHO európai regionális igazgatója november 18-19-én rövid magyarországi látogatása során ismét hangsúlyozta, hogy mindenkinek felelőssége van abban, hogy lépéseket tegyen a COVID-19 terjedésének lassítása érdekében, beleértve a védőoltás beadatását, amikor azt felajánlják, a maszk viselését, a gyakori kézmosást, a hajlított könyökbe vagy zsebkendőbe tüsszentést, a beltéri helyiségek jó szellőzésének biztosítását, a fizikai távolságtartást és a zsúfolt és zárt terek elkerülését.

who.png

A WHO Európai Régiója ismét a COVID-19 világjárvány epicentrumában van, és Magyarországról a COVID-19-es megbetegedések és halálesetek gyors ütemű növekedését jelentik. "A COVID-19 világjárvány még mindig mindenütt jelen van, mindennapi életünk része Magyarországon és egész Európában. A döntéshozóknak, az egészségügyi dolgozóknak és az egyéneknek egyaránt mindent meg kell tenniük a megelőző intézkedések bevezetése, a fertőzés kockázatának csökkentése és az életek megmentése érdekében" - mondta Dr. Kluge.

"Ez továbbra is kihívásokkal teli időszak mindenki számára. Az egyik tanulság, amelyet a világjárvány megtanított nekünk, az a családdal, a barátokkal és a kollégákkal való kapcsolatok fontossága. Figyeljünk egymásra, tegyünk meg mindent, amiről tudjuk, hogy működik a fertőzések csökkentése érdekében, és vigyázzunk a mentális és a fizikai egészségünkre egyaránt" - tette hozzá.

Dr. Kluge a Semmelweis Egyetem meghívására érkezett, ahol november 19-én ünnepélyes keretek között Doctor Honoris Causa címmel tüntették ki. Az ünnepségen Dr. Kluge így nyilatkozott: "Köszönöm a megtiszteltetést.

Ezt a WHO Európai Régióban végzett munkájának elismeréseként fogom fel - és bátorításként arra, hogy folytassuk ugyanezt az utat, és bizonyítékokon alapuló intézkedésekkel küzdjünk az egészséget fenyegető veszély ellen olyan élvonalbeli tudósokkal, oktatási szakemberekkel és a kutatóintézetekkel való partnerségek révén, mint amilyen az Önöké"."

A látogatás arra is alkalmat adott, hogy Dr. Kluge találkozzon magyar kollégáival, hogy megvitassák a jövőbeli együttműködés lehetőségeit - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával pénteken a WHO Magyarországi Irodája.