Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.11

Párbeszéd: Újabb rejtett költségre derült fény a Semjén-show kapcsán - magas hőfokon a közpénzégetés a vadászati kiállításon

Nem elég, hogy 17 milliárd forintért visszavásárolta az állam a vadászati kiállítás területét a magántulajdonostól, majd ráköltött 55 milliárdot a felújítására, még rengeteg közpénzből is bérlik a területet a Semjén-show-ra. Emellett vagyonokat költenek hirdetésre, miközben ingyenes utazással hozzák az iskolás csoportokat – amit "elfelejtettek" kitenni a honlapjukra, mintha szégyellnék, hogy csak így tudják növelni a nézőszámot.

semjen-zsolt-vadaszati-vilagkiallitas.jpg

(Kovács Zoltán, a 2021-es "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (b) és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke (b2) az Országos Vadásznap megnyitóján a Gödöllői Királyi Kastélyban 2021. augusztus 28-án. MTI/Bruzák Noémi)

A kikért bérleti szerződés dokumentumain számos fontosnak tűnő részletet kitakartak – elsősorban az ajánlott szolgáltatásokkal és a bérleti díjjal kapcsolatban –, de a bérleti díj pontos összege látszik: 1.546.116.900 forint + áfa. Az adatkikérés célja az volt, hogy fény derüljön a felesleges esemény rejtett költségeire.

Rendelkezésre álló információink szerint a Hungexpo területének tulajdonjogát az állam 2016-ban 17,3 milliárd forintos áron szerezte meg előnytelennek tűnő módon úgy, hogy az üzemeltetési jog maradt a külföldi tulajdonos által irányított Hungexpo Zrt.-nél.

Közben kiderült, hogy a terület mégsem alkalmas a Semjén-féle kiállításra, ezért adófizetői pénzből ráköltöttek mintegy 55 milliárd forintot. Mint most kiderült, erre jön még rá a bérleti díj, azaz állami pénzből bérlik az állam által megvett és felújított területen zajló helyszínét - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával pénteken a Párbeszéd.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra sajtóinformációk szerint közel 70  milliárdot költöttek el. A kiállítást szeptember 25. és október 14. között rendezik meg a Hungexpo területén. A világkiállítás keretében Szarvasbőgő EB-t is rendeznek.