Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.20

Orbán: tízszázalékos béremelést kapnak a rendőrök és a katonák

Tízszázalékos béremelésről döntött a kormány a rendőrök és a katonák esetében - közölte a miniszterelnök hétfőn a Facebook-oldalára feltöltött videóban.
Orbán Viktor, miután rendőri és katonai vezetőket fogadott a Karmelita kolostorban, elmondta: elismerésüket szeretnék azzal is kifejezni, hogy a következő évben hat havi fizetésüket fegyverpénzként kézhez kapják a rendőrök és a katonák.

"A következő hónapokban és években további jelentős béremeléseket fogunk majd végrehajtani, hogy megtarthassuk a rendőreinket és a katonáinkat" - fűzte hozzá.
A kormányfő közölte, a rendőri és katonai vezetőknek minden magyar nevében megköszönte "azt a fantasztikus munkát, amit ebben az évben végeztek".

Kifejtette: a rendőrök és a katonák nélkül az ország nem tudott volna védekezni a koronavírussal szemben.
"Kórházakba is bementek, egészségügyi feladatokat is vállaltak, de nélkülük nem tudtuk volna a migránsok tömegeit sem megállítani a határnál" - mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor közölte, több mint százezer illegális határátlépőt állítottak meg a rendőrök és a katonák Magyarország déli határainál - közölte az állami hírszolgálat.

orban-viktor-karmelita-kolostor-2021.jpg

(A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) fogadja a rendőri és katonai vezetőket a Karmelita kolostorban 2021. december 20-án. Szemben Balogh János országos rendőrfőkapitány (j4), Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j3), Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója (b2), mellette Papp Károly, a Belügyminisztérium államtitkára (b), Pintér Sándor belügyminiszter (b2), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b4). A miniszterelnök elmondta: tízszázalékos béremelésről döntött a kormány a rendőrök és a katonák esetében, a következő évben pedig fegyverpénzként kézhez kapják hat havi fizetésüket. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)