Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.24

Nyugdíjas parlament: a felvett óriási hitelből fizetnék a 13. havi nyugdíjat is

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesületének közleménye.
"Reagálás a Miniszterelnök Úr mai rádió interjúrája. Orbán Viktor értünk is harcol – nem lesz ennek még böjtje a választások után?

Örömmel értesültünk arról, hogy a Miniszterelnök Úr csatlakozott az idősek azon régóta vívott "harcához", melyet a múltbeli és jelenlegi társadalmi hasznosságuk elismeréséért folytatunk, és ezt plusz egy havi juttatással kívánja a költségvetés honorálni.
Orbán Viktor ma reggeli rádió interjújában előre vetítette annak lehetőségét, hogy februárban akár a teljes "13. havi nyugdíjat" kifizetik a kortársainknak. Ezért neki még harcolnia kell – mondotta…

nyugdijas.jpg

Meglátásunk szerint, ez logikusan illeszkedik abba a sorba, amelynek keretében az aktív korúak SZJA visszatérítésében, a pályakezdők adókedvezményében, a beígért soron kívüli béremelésekben fognak realizálódni.

Ugyanakkor – felelős állampolgárokként – szükségesnek látjuk tudatosítani, hogy most nem az ország pénzét költik ránk! A felvett óriási hitelből indul az adakozás, ami veszélyes! Láttuk már – nem is olyan régen -, hogy hasonló helyzetből milyen válságok keletkeztek, és hogy emiatt is a "nyugdíjas lett a bűnbak!"

Ha pedig mégsem a hitel, hanem az ország teljesítőképessége a forrása ezeknek a milliárdoknak (kár, hogy a költségvetés ezt nem látta előre), akkor éppen itt az ideje annak, hogy az egyszeri, százalékos alapú "osztogatás" helyett a rendszeres (nyugdíjszerű), alacsony nyugdíjak felzárkóztatására fordítsuk a rendelkezésre álló pénzt, a figyelmünket." - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával pénteken a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülete.