Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.19

Mitől bankfüggetlen egy POS terminál?

A POS terminálnak hála a készpénz nélküli fizetés sosem volt ennél könnyebb. Akár vendéglátásról, akár szolgáltatóról van szó, mindegy milyen iparágban tevékenykedik valaki, az ilyen kártyaolvasó terminál manapság elengedhetetlen része a mindennapos működésnek. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért éri meg a POS és mitől válik az eszköz bankfüggetlenné.

 

A bankfüggetlen POS terminál

 

A bankfüggetlen POS terminál lényege, hogy nem jár semmilyen számlanyitási kötelezettséggel. A Novopayment készüléke az összes általános betéti és hitelkártyát elfogadják, de akár a SZÉP kártyás fizetés is megoldható velük. Mindegy tehát, hogy milyen banknál van a számlavezetés, ezek nem függnek attól, hogy mit fogadnak el és mit nem.

 

Az itt igényelhető POS terminálok esetében nincsen hűségidő, csak gyors és stabil készülékek vannak. Léteznek elegánsabb és kompaktabb eszközök, amelyek hordozhatóak, így akár egy vendéglátó egységben is hasznosak lehetnek. A vásárlók garantáltan imádni fogják, hogy nem kell mindenért a pulthoz rohangálni, hiszen általában pihenni, enni, inni mennek az ilyen helyekre.

 

pos-terminal.jpg

 

Miért fontos a POS terminál?

 

Valljuk be, már elvárás a bankkártyás és a SZÉP kártyás fizetés elfogadás. Az alapelvárás a kereskedelmi élet minden területén jelen van, legyen szó egy apró családi étteremről vagy éppen egy nagyobb budapesti hotelről egyaránt. A vendégek és az ügyfelek nagy része igényli, hogy a termék vagy szolgáltatás díját gyorsan és hatékonyan fizethesse ki.

 

A sikeres vállalkozáshoz tehát fontos, hogy legyen egy kényelmes és egyszerű megoldás, amivel könnyebbé tehetjük a vásárlók életét. A terminálok igénylésével és azok használatával láthatóan növekedni fog az ügyfél elégedettségi mutató. Amellett, hogy könnyen beüzemelhetőek, igen praktikusak, ha egy kezdő kisvállalkozó nem akar azonnal saját terminált vásárolni magának. A bérlés ugyanis sokszor jobb megoldás, mint azonnal egy nagyobb összeget költeni az eszközre. Ettől függetlenül, ha biztosak vagyunk a dolgunkban és a sikerben, akkor nyugodtan belevághatunk és beszerezhetünk egy készüléket.

 

Vállalkozás méretétől független igénylés

 

Szerencsére ma már nem szabják meg, hogy az egyes vállalatoknak milyen és mekkora POS terminállal kell rendelkezniük. A Novopayment Európa legnagyobb fizetési szolgáltatóival dolgozik együtt, ezáltal tudják biztosítani a legtöbb kártyamárka elfogadását. Emellett garantálják az ApplePay és a GooglePay fizetést is, ami valljuk be nem egy elvetendő szempont egy viszonylag felkapott helyen, ahol gyakran fordulnak meg külföldi vendégek.

 

A POS terminálokon gyors és hatékony a készpénzmentes vásárlás, legyen szó bármilyen szektorról. Ezáltal sokkal egyszerűbb működést tesznek lehetővé a vállalat számára. Manapság elvárás az érintésmentes fizetés, a gördülékeny továbbhaladás, ahol semmilyen probléma nem merül fel a számla kiegyenlítése során.

 

Hol érdemes bankfüggetlen POS terminálra váltani?

 

Sok helyszínen van szükség ezekre az eszközökre, legyen szó például áruházakról, gyógyszertárakról, ékszerüzletekről, esetleg szakboltokról egyaránt. Nem is beszélve azokról a piacokról, ahol fontos a gyorsaság, mint az étterem, a szórakozóhelyek, a kiskerek, az élelmiszerboltok vagy éppen a szolgáltatók.

 

Ha viszont mindig úton vagyunk, akkor futárok, egyéni vállalkozók, mozgó boltosok, taxisok, esetleg szépségiparban dolgozók számára lehet előnyös a POS terminál. Minél több területen találkoznak vele a vásárlók, annál jobban hozzászoknak és annál természetesebbé válik ezek használata. Éppen ezért már most elvárás és igen vendégmarasztaló, ha valahol nem lehet gyorsan és biztonságosan fizetni.

 

Mivel tehát az emberek nagy százaléka bankkártyával vásárol, esetleg telefonnal teszi mindezt, így különösen fontos, hogy a vállalkozás haladjon a korral. Hiába tűnik bonyolultnak a használata és az ezzel való munka, érdemes beszerezni, hiszen nemcsak a vendégek számára válnak könnyebbé a mindennapok.