Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.09.25

Milyen tényezőkre célszerű odafigyelni mérőműszerek vásárlásánál?

A precizitás, a pontosság számtalan munkafolyamatban nem szenvedhet csorbát. A mérések pontosan ebbe a kategóriába tartoznak. A legtöbbször nulla, azaz nulla az a százalék, ami még tévedés szintjén elfogadható. Vagyis nagyon nem mindegy, hogy milyen típusú eszköz szolgál megbízható alapként. Itt valóban, ténylegesen a megbízhatóságé a főszerep, aminek az egyik ismertetőjegye a minőség és természetesen a rendeltetés szerinti használat.

Mi segítheti a zavartalan alkalmazást?

A https://www.tme.eu/hu/katalog/meromuszerek_100164 oldalon gyakorlatilag minden a témában releváns termék pár kattintással felfedezhető, megrendelhető. Nagyban hozzájárulhat a mérések sikeréhez, könnyedségéhez, ha a közeg, a környezet megfelelő. Hogy mit értünk ezalatt? Például azt, hogyha az eszköz ideális tokkal, táskával, védelemmel rendelkezik, akkor hordozásnál nem jelenthet kihívást a gondmentes célba érkezés és mérés. Bármilyen meglepőnek is tűnik, sokan erre az aprócskának tűnő részletre egyáltalán nem figyelnek oda. Így fordulhat elő, hogy megfelelő kiegészítők, kellékek nélkül úgy szerez sérülést a készülék, hogy az egyébként elkerülhető lett volna. A tme.eu oldaláról beszerezhető hordtáskák erre a célra, a biztonságos hordozhatóság körülményeinek megteremtéseire terveztettek. Vagyis nagyon megéri az úgynevezett tartozékokból is válogatni, ezzel olyan környezetet teremtve, amiben a precíz adatok észlelése nem okozhat kihívást, meg persze az odáig vezető út végigjárása sem.

Még valami nagyban hozzásegíthet a hosszú élettartamot ígérő alkalmazáshoz. Ez a rendszeres szervizeltetés. A mérőműszerek idővel még akkor is elállítódhatnak, ha amúgy a használatuk minden szabálynak és előírásnak megfelel. Ez mondhatni egy elkerülhetetlen fordulat, ami mégsem törvényszerű, hogy fennakadást generáljon. Hogy miért? Azért, mert ha a kontroll időről időre ismétlődő, akkor minden felmerülő probléma még csírájában elcsíphető. Ráadásul így a frissített hitelesítés is megoldható. Sokan hajlamosak ezt a részt kihagyni, mondván, ha baj van, akkor úgyis értesítik a szakembereket. Viszont többnyire a mérőműszerek, legyen szó magas feszültségű szondákról, hőmérséklet adapterekről, vagy bármi másról, nem tartoznak a használatból csak úgy kivehető berendezések közé. Szóval a prevenció minden helyzetben kifizetődő taktika, mert általa elkerülhetőek azok a leállások, kiesések, amik mind anyagi, mind egyéb értelemben komoly veszteségekhez vezethetnek.

Asztali, hordozható, analóg vagy digitális?

Na ezek azok a paraméterek, illetve kérdések, amik kizárólag egyéni szinten, az egyénileg felmerülő kritériumok fényében válaszolhatóak meg. Bármelyik és mindegyik tökéletes a maga nevében, csak a felhasználás módja nem mellékes. Ellenben, ha a feltételek tisztázottak, egyúttal az elvárások is a helyükre kerültek, akkor onnantól kezdve nem jelenthet nehézséget rátalálni arra a mérőműszerre, ami joggal érdemli ki a tökéletes jelzőt. Márpedig erre a címre csak azok a típusok jogosultak, amik egyéni szinten minden tekintetben megfelelőek, kompromisszumok nélkül.

TME - elektronikus alkatrészek globális forgalmazója

A TME elektronikus alkatrészek, elektrotechnikai alkatrészek, műhelyberendezések és ipari automatizálás nemzetközi forgalmazója. Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezünk, folyamatosan növekszünk és új piacokra lépünk be. Jelenleg 11 leányvállalatunk van, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban, az Egyesült Államokban és Kínában, és továbbiak nyitását tervezzük. Több mint 1200 alkalmazottunk van, és szállítmányaink a világ több mint 150 országába jutnak el. Globális hatókörünk ellenére családi vállalkozás maradunk. Hiszünk abban, hogy a pozitív munkahelyi légkör és az egyes alkalmazottak egyéni megközelítése lehetővé teszi számunkra a legjobb eredmények elérését.