Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.17

Merkely Béla nevével reklámoznak élethosszabbító szert, csak nem tud róla

Egy termékreklámban visszaéltek a Semmelweis Egyetem (SE) rektora, Merkely Béla nevével, az egyetem megteszi a szükséges lépéseket - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Merkely Béla nevével, de egy másik ismert orvos fotójával visszaélve reklámoznak egy olyan készítményt, amely azt ígéri, hogy megszünteti a magas vérnyomást, megtisztítja az ereket és akár 21-26 évvel is meghosszabbíthatja az életet - írták.

Az egyetem a félrevezető információk miatt megteszi a szükséges lépéseket, és arra kér mindenkit, hogy gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosi konzultáció után szerezzen be - közölte pénteken az állami hírszolgálat.

merkely-bela-2021.png

(Dr. Merkely Béla- Fotó: YouTube)

Egyébként az idén januárban is történt hasonló eset, vagyis Dr. Merkely rektor nevével reklámoztak vértisztító, élethosszabbító szert. Akkor az üggyel kapcsolatban Facebook oldalán azt írta:

"Sajnálatos, megtévesztésen alapuló súlyos cselekményre szeretném felhívni figyelmüket!
Tudomásunkra jutott, hogy a Semmelweis Egyetem és az én nevemmel visszaélve reklámoznak olyan szert, amely azt ígéri, megtisztítja a vérereket, és ezzel meghosszabbítja az életet, megakadályozva a magas vérnyomás kialakulását.

Mivel ismeretlen eredetű szerről van szó, kérek mindenkit, hogy ne vásároljon ezen gyógyszernek tűnő, annak hirdetett készítményből, mert életveszélyes lehet!
Egészségünk a legfontosabb, így javaslom, az internet helyett forduljanak kezelőorvosukhoz szakvéleményért, s biztos forrásból tájékozódjanak, mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdenek alkalmazni!
Az Egyetemmel a szükséges intézkedéseket az ügyben megtettük, a jogsértő tartalom terjesztése és közzététele miatt a feljelentés megtörtént!"