Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.08.20

MÁV: A vihar miatti kényszerű várakozások miatt visszatérítik a Budapest-Kelenföld-Nagykanizsa vonatjegy árát is

Fokozatosan helyreáll a menetrend szerinti közlekedés a székesfehérvári vasútvonalon, ahol korábban a zivatarok okozta károk miatt alakultak ki késések - közölte a Mávinform szombat délután az MTI-vel. Tájékoztattak arról is, hogy igénylés esetén visszatéríti a jegyek árát a MÁV-Start azoknak, akik péntek este, szombat hajnalban az érintett vonalon utaztak.

Felidézték: pénteken kora este a heves viharban fa dőlt a vasúti pályára Ódinnyés és Székesfehérvár között. A felsővezetéket is leszakította, megrongálta, ezért átmenetileg mindkét vágányon szünetelt a vonatforgalom.

vihar-vasuti-kozlekedes.jpg

(Fotó: Vitézy Dávid - Facebook)

A MÁV szakemberei éjszaka óta dolgoznak a felsővezeték helyreállításán, amellyel az időjárástól függően várhatóan még szombaton végezni fognak. Így késő este, éjszaka állhat helyre a mentrend a székesfehérvári és a csatlakozó vonalakon.

A vasúttársaság azt is közölte, hogy a Technológiai és Ipari Minisztérium elrendelése alapján visszatérítik az érintett vonatokra megváltott jegyek árát. Ezt az utas kérésére térítik meg, ha a jegy érvényessége részben vagy egészben a pénteken 18 óra és szombaton reggel 6 óra közötti időszakra esett, és az azon feltüntetett viszonylat részben vagy egészben a székesfehérvári, a dél-balatoni vagy az észak-balatoni vasútvonalra szól (a Budapest-Kelenföld-Nagykanizsa vagy a Szabadbattyán-Tapolca szakaszokra akár részben érvényes).

 A visszatérítési igényt legkésőbb augusztus 31-ig lehet benyújtani a vasúti pénztárakban és az ügyfélszolgálatokon - ismertették.