Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.30

Magántulajdonú, üzemeltetett, üzembentartó? Most akkor melyik tankolhat olcsóbban?

Az üzembentartói szó miatt súlyos ellentmondás maradt az üzemanyagár-rendeletben, ráadásul az ütközik a kormányzati közlésekben szereplő "magántulajdonú" kifejezéssel.

A szombaton 11.18 perckor bejelentett üzemanyagárral kapcsolatos közlések és a kormányrendelet szövege súlyos ellentmondásban áll!
Az ellentmondás a kormányrendeleten belül is fennáll. A problémát az "üzembentartó" kifejezés okozza, amit a Kormányinfón élőszóban és az azt követő Facebook közlésekben is MAGÁNTULAJDONÚ gépjárműként magyarázták.

tankolas-2022.jpg

Valójában a rendeletben sem az szerepel, hogy magánszemély ÜZEMBENTARTÓ esetén jár a 480 forintos üzemanyagár!
A rendeletben "nem magánszemély által üzemeltetett" fordulat szerepel, ez azonban egy köznapi kifejezés, elég sok mindent lehet érteni alatta.

A rendeletet tovább olvasva azt láthatjuk, hogy az üzemanyag töltő állomás üzemeltetője a gépjármű ÜZEMBENTARTÓJÁT ellenőrizheti. Egyébként a forgalmin lévő vonalkód megtekintése, lemásolása, beolvasása egyáltalán nem szerepel az ellenőrzési jogosultságok között.

A fentiek alapján haladéktalanul tisztázni kell, hogy melyik jármű esetében áll fenn továbbra is a 480 forintos üzemanyagár!
A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) a céges járművek üzembentartói átíratásának számviteli-adózási hatásait is kielemzi a Facebook oldalán -
közölte szombaton az MTI Országos Sajtószolgálatával a könyvelők egyesülete.