Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.06

Közép-Európa meghatározó védelmi ipari központja lehet Magyarország - hangzott el Zalaegerszegen

A kormány kiemelt nemzeti és gazdaságstratégiai célja, hogy Magyarország a gyártásban és kutatás-fejlesztésben Közép-Európa meghatározó védelmi ipari központjává váljon - mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) államtitkára szerdán Zalaegerszegen.

Kutnyászky Zsolt államtitkár a Rheinmetall gyárépületét és az off-road tesztpálya elemeit bemutató sajtóeseményen kifejtette: stratégiai cél, hogy a Magyar Honvédségnek legyenek eszközei az önellátás biztosításához. A high-tech védelmi iparnak a következő évben a legalább 500 milliárdos éves forgalmat kell elérnie, valamint jelentős kutatás-fejlesztési és innovációs képességgel kell rendelkeznie.

 A nemzetbiztonsági és gazdasági érdekek indokolttá teszik, hogy a stratégiai eszközöket minél nagyobb arányban Magyarországon állítsák elő. A kapacitások megteremtésével csökken a nemzeti önrendelkezést korlátozó függőség a külső szállítóktól, az állam pedig befektetőként kedvező feltételekkel juthat a legkorszerűbb eszközökhöz és technológiákhoz - tette hozzá.  MTI (Fotók: archív. A Rheinmetall harcjárművei a zalaegerszegi tesztpályán. MTI/Varga György)

zalaegerszeg-tankgyar.jpg

zalaegerszeg-tankgyar-2.jpg

zalaegerszeg-tankgyar-3.jpg