Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.21

Kórházba vitték, kiugrott az ablakon és meghalt egy koronavírusos beteg Zalaegerszegen

Három mécsessel és egy fotóval emlékezik a zalaegerszegi család egyetlen gyermekükre, aki a jövő hónapban lett volna 30 éves. A férfit a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Covid-osztályára vitték be csütörtökön, de 1 órával később már a tragédiáról értesítették az édesanyát.

- A kezelőlap kitöltése után a fiam azonnal kiugrott az ablakon, éppenhogy az orvos érkezett volna - mondta az RTL Klubnak az édesanya Pacsai Betti. A zárójelentésen azonban az szerepel, hogy az orvos beszélgetett vele és kiderült, hogy feszült volt és ezt el is mondta. A zárójelentésben az is bent van, hogy a fiú elmondta, 6-7 napja nem alszik semmit - mondta a gyászoló szülő.

zalaegerszeg-korhaz-koronavirus-ongyilkos-2021.jpg

(Fotó: RTL Klub videó)

A kórházba szállítás előtt 1 héttel diagnosztizálták az egykori mentőápoló és kamionsofőrnél a koronavírust.

- Nem oltakozott, ezt a beszélgetéseink kapcsán meg is beszéltük, - én oltva vagyok - hogy amint felgyógyul, el fog menni. Bánta nagyon, hogy nem ment el - mondta az édesanya.

A tünetek enyhítésére Favipiravirt kezdett szedni a háziorvosa javaslatára az elhunyt férfi. Az édesanyja szerint azonban nemsokára furcsán kezdett viselkedni.

- Mindössze annyit hajtogatott, hogy a "Covid elvette az eszemet". Ezt annyiszor kimondta. Próbált motivációs videókat nézni, amikben beteg embereknek lélekben hogyan sikerült megerősödniük, hogy ezzel motiválja magát, mert látszott rajta, hogy kétségbe van esve, hogy nem javul az állapota - mondta az egyetlen gyermekét elvesztő anyuka.

Családja szerint meg akart gyógyulni, mert soha nem voltak mentális problémái, egy egészséges, kiegyensúlyozott ember volt gyermekkori barátokkal körülvéve. Felelős munkája volt, komoly barátnője, akivel lakásfelújítást terveztek. Drog, alkoholproblémái nem voltak és nem is dohányzott.

A család ügyvédhez fordul, az mondják nem kártérítést akarnak, csak válaszokat. Lehet, hogy a férfi pánikba esett és akkor történt a tragédia.
A kórház az üggyel kapcsolatban a RTL Klubnak az írta, a tragikus eset valamennyiüket megrendítette és osztoznak a család gyászában. Szerintük az ügyben bűncselekmény vagy mulasztás gyanúja nem merült fel. A történteket a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási, hatóság eljárásban vizsgálja.