Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.09

Kásler: sikeres a diákok kampányszerű oltása

Nem csak a tanévkezdés környéki kampány volt eredményes, hanem a már augusztusban elkezdett oltakozás is – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós a diákok kampányszerű oltásáról legújabb videó interjújában.

A miniszter a diákok oltása mellett kitért a pedagógusok 85%-os átoltottságára is, bízva, hogy ez a szám emelkedni fog a közeljövőben.

Hangsúlyozta: Magyarországon jelenleg 13 féle életkorcsoportokhoz kötött, kötelező oltással védik elsősorban a gyermekek egészségét. Nem csak ez egyedülálló a világon, hanem az is, hogy az átoltottság ezeknél a vakcináknál 99% körül van.

Az ajánlott oltások közül a miniszter kiemelte a gyermekek számára ingyenesen felvehető HPV elleni védőoltást, amely hét évvel ezelőtt kezdődött a kislányok esetében, a fiúké pedig a 2020/21-es tanévben. Az átoltottság a kislányok körében megközelíti a 82%-ot, míg a kisfiúké a 71%-ot. Ezt a magas átoltottságot nagyon kevés országban érték el – közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával csütörtökön az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

kasler-miklos.jpg

(Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond a XII. nemzeti tanévnyitón a Taktaharkányi Apáczai Csere János Általános Iskolában 2021. szeptember 1-jén. MTI/Vajda János)