Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.06

Ha lett volna rajtuk mentőmellény, élnének - Megtalálták a Kis-Dunában elmerült második BVOP-s áldozatot is

Megtalálták a büntetés-végrehajtás (bv) 29 éves, hivatásos állományú tagjának holttestét Rácalmásnál, a Kis-Dunában - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon. A holttestet a Kis-Duna-híd közelében találták meg és emelték partra - írták.

Emlékeztettek, hogy a büntetés-végrehajtás két munkatársa hétfőn délelőtt merült el a Kis-Dunában, szolgálati kutyák kiképzése közben.
A Terrorelhárítási Központ (
TEK) - mint a kutatás irányítója - azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a bv, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai a felszínen és a part mentén is jelentős erőkkel keresik a 29 és a 34 éves férfit.

tek-vizbe-fulladt-kereses.jpg

Rácalmáson, a Kis-Duna-hídnál a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön egy-egy munkatársa szolgálati kutyák kiképzése közben, eddig ismeretlen okból, elmerült a vízben - ismertették. MTI (Fotó/videó: TEK)

Az tragédiával kapcsolatban a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és ÖTE vezetője, Bagyó Sándor Alex Facebook oldalán ezt írta:

"Egy újabb, mai tragédia margójára!
Aki vízen dolgozik, annak legyen kötelező a mentőmellény viselése, függetlenül attól, hogy tud vagy nem tud úszni az illető!
Részvétem a hozzátartozóknak!"