Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.11.01

Gulyás Gergely koronavírusos

Koronavírusos lett a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki egy ideig otthonról dolgozik.

"A mai napon a Miniszterelnökséget vezető miniszteren influenzaszerű tünetek miatt elvégzett koronavírus teszt pozitívnak bizonyult.
Gulyás Gergely az ilyenkor kötelező vizsgálatok elvégzése után az előírásoknak megfelelően házi karanténba vonult.

gulyas-gergely-2021.jpg

(Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2021. október 28-án. MTI/Illyés Tibor)

Munkáját - amennyire a körülmények engedik - otthonról végzi majd. Annak köszönhetően, hogy az oltottság az elérhető legnagyobb védelmet biztosítja, a koronavírus-fertőzés a Miniszterelnökséget vezető miniszternél komolyabb tüneteket nem mutat." - írta az MTI Országos Sajtószolgálatához vasárnap este eljuttatott közleményében a Miniszterelnökség.

Gulyás Gergely nemrég a Kormányinfón beszélt arról, hogy két Szputnyik V oltás után a harmadik adag vakcinát is megkapta, ami a Janssen volt.
Gulyás tavaly augusztusban is
elkapta a koronavírust. Akkor Varga Judit igazságügyi miniszter valamint Kovács Zoltán, Dömötör Csaba államtitkárok és Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatójának PCR tesztje is pozitív lett.

Sajtóinformációk szerint Gulyás most egy Németországban tett hivatalos látogatást követően betegedett meg.

Szakértők szerint három oltás után is szinte bárki megfertőződhet a kórral, de - az oltásnak köszönhetően - a tünetek lényegesen kisebb mértékben jelentkeznek és nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy az oltott-fertőzött kórházi kezelést igényelhet.