Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.12.22

Feljelentik a Völner ügyben eljáró ügyészt, mert nem kezdeményezte a fideszes képviselő letartóztatását

A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelenti a Völner Pál ügyében eljáró ügyészt és hivatali felettesét, mert még nem kezdeményezték a fideszes képviselő letartóztatását.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta, az ügyészség az ennél jóval csekélyebb súlyú ügyekben is arra szokott hivatkozni, hogy már amiatt felmerül a szökés veszélye, hogy az illetőt szabadságvesztés fenyegeti. Megjegyezte: az ilyen esetekben az eljárás befolyásolásának veszélye is mindig fennáll.

volner-pal-2021.jpg

(A korrupció gyanúba keveredett Völner Pál, volt államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő. Fotó: MTI/archív)

Úgy látszik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök még számít Völner Pál parlamenti szavazataira a kétharmados törvények elfogadásához, vagy módosításához - fogalmazott az ellenzéki politikus. Mással nehezen lehetne magyarázni, hogy a volt államtitkárt "még mindig nem vitték el vezetőszáron, ahogyan az egy normális demokráciában minimum elvárható lenne" - tette hozzá.

A szóvivő feltette a kérdést: esetleg attól tartanak, hogy Völner Pálnak az eljárás során ki kellene adnia "gazdájának" a nevét, akire Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke célozgatott a lehallgatási anyagokban?

A legfőbb ügyész december elején kérte Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését kérte a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként. Völner Pál ezután lemondott államtitkári megbízatásáról - közölte szerdán az állami hírszolgálat.