Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.02.17

Egyre több támadás éri a határt védő rendőröket és katonákat

Egyre több támadás éri a határt védő rendőröket és katonákat, a közelmúltban üveggolyókat dobtak vagy lőttek rájuk, és fegyvert vagy annak utánzatát is látták a migránsoknál - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.
Korábban kövekkel, botokkal vagy gázspray-vel támadták a rendőröket és katonákat a déli határon - írták.

roszke-deli-hatar.jpg

A közlemény szerint kedden este határsértésre készülő férfiak nagyobb csoportja támadt a Készenléti Rendőrség ideiglenes biztonsági határzárnál szolgálatot ellátó járőreire. A migránsok nagyobb fadarabokat dobáltak a rendőrök irányába, majd 1-2 centiméteres üveggolyókat dobtak vagy lőttek rájuk. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A járőröknek a támadás ellenére sikerült megakadályozniuk az illegális határátlépést. Ezt követően két esetben is fegyvernek látszó tárgy tűnt fel egy-egy migráns kezében.
Másnap éjszaka egy férfi "csőre töltést" imitált a járőrök irányába, később - folyamatos fenyegetőzés mellett - jól láthatóan egy pisztolyra hasonlító tárgyat tett zsebre. Majd kövekkel és fahusángokkal dobálták a járőröket, akik megakadályozták a határsértést.

Néhány órával később a katonák láttak két férfit, akik egy távcsővel felszerelt feltehetően légpuskával jelentek meg az ideiglenes biztonsági határzárnál - közölték.

A Csongrád-Csanád megyei határszakaszon idén - másfél hónap alatt - 28 alkalommal támadtak meg rendőröket és katonákat az illegális migránsok, ezzel több tucat gépjárművet rongáltak meg. Minden második napra jut egy erőszakos támadás ezen a határszakaszon - olvasható a közleményben.- közölte csütörtökön az állami hírszolgálat.