Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.09

DK: Orbánék szórakoztak: mégsem lesz pedagógus béremelés!

Orbánék már nem először bizonyítják, hogy ígérni korlátlanul bármit lehet, legfeljebb nem teljesítik.  Legújabban a pedagógusbér kérdése esett áldozatul a nagyotmondó-versenynek: Gulyás Gergely  miniszter szeptember végén belengette: 2022. január 1-jén valamekkora pedagógus-béremelés jön. Az emelést akkor biztosra ígérte, csak az összeg mértéke volt kérdéses. Ezzel szemben Orbán Viktor ma a Kossuth Rádióban már azt közölte, hogy a pedagógusok egyelőre biztosan nem kapnak semmit.

iskola.jpg

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy Orbánék a pedagógus bérekkel szórakoznak. Nem lehet azokon az embereken spórolni, akik a gyermekeinket, a jövő generációját nevelik. Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után a Dobrev Klára vezette új kormánnyal visszaállítjuk az egységes közalkalmazotti védelmet minden oktatásban dolgozó számára, és egyértelműen meghatározzuk a pedagógusok kötelező óraszámát a Közoktatási törvény szabályainak megfelelően.

A kötelező óraszám felett ellátott tanórák, foglalkozási órák túlóraként kerülnek kifizetésre, felülvizsgáljuk a pedagógusok előmeneteli rendszerét és a jelenlegi, minden szempontból alkalmatlan minősítési és tanfelügyeleti rendszert megszüntetjük! - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával pénteken a Demokratikus Koalíció.