Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.07

DK: Kövér László börtönnel fenyegeti Dobrev Klárát

"- Jól látja, házelnök úr, nem fogjuk következmények nélkül hagyni a jogállam szétverését és az ország szétlopását!
A köteles beszédről elhíresült Kövér László fideszes házelnök a napokban börtönnel fenyegette meg a DK miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát.

Kövér azt mondta az Infórádiónak, hogy azok ellen, akik feles többséggel bontanák le a kétharmadot, feles többséggel küldenék el Polt Pétert és mondanák ki a fideszes egypárti alaptörvényről, hogy alkotmányellenes, azok ellen büntetőeljárást kellene indítani.

Kövér László ebben a nyilatkozatban még sajnálkozik is amiatt, hogy a jogászok szerint ezek a kijelentések még nem lépték át azt a küszöböt, hogy ezt meg lehessen tenni.

A Demokratikus Koalíció szerint célba ért az üzenet, ha a Fidesz már Dobrev Klárát, a kormányváltásra legesélyesebb ellenzéki miniszterelnök-jelöltet fenyegeti börtönnel. Jól látja, házelnök úr, hiába a hatalomtechnikai machinációk a kétharmaddal, Dobrev Klára nem fogja következmények nélkül hagyni a jogállam szétverését és az ország szétlopását.

Ha ő lesz a miniszterelnök, az elmúlt 10 év bűnösei el lesznek számoltatva, méghozzá egy Polt Péter utáni független ügyészség és független bíróságok által." - közölte az MTI Országos Sajtószolgálatával csütörtökön a Demokratikus Koalíció.

dobrev-klara-2021.jpg

(Fotó: Dobrev Klára - Facebook)