Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.08

Béremelést ígért az ápolónőknek, a szociális ágazatban és a kultúrában dolgozóknak is Orbán Viktor

A magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

orban-viktor-kossuth-radio-2021.jpg

(A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban adott interjúja előtt a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 8-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Kifejtette: nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot adnak, és a családok visszakapják a 2021-ben befizetett adót. Bejelentette: 2022. január 1-jétől megemelik "az ápolónők bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét hússzal, a szociális világban dolgozókét húsz százalékkal, és a kultúrában dolgozókét is" húsz százalékkal.

A kormányfő közölte: egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetnie.
Azért is küzdenek, hogy a 13. havi nyugdíj egészét visszaadhassák - mondta. Ennek a feltételei most még nincsenek meg, de ha a következő hónapokban mindenki jól teszi a dolgát az országban, akkor lehetővé válik - fogalmazott.

Az állami rádióban Orbán azt is elmondta, hogy a két kínai oltása után felveszi a harmadikat is. Közölte: a Covid-19 még fiatal vírus, így senki nem tud semmi biztosat, de már a többedik variáns tombol, és várhatóan lesznek újabbak is.

Amit azonban minden orvos biztosan mond, hogy az oltás működik, és a harmadik jobb, ha van, mint ha nincs - fejtette ki.
Hozzátette: az őszi időjárás miatt is gyorsabban terjed most a kórokozó. MTI