Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.09.19

Azonosította a nyomozóhatóság az "ördög ügyvédjét"

Azonosította a nyomozóhatóság az "ördög ügyvédjét" - derült ki a fővárosi főügyész az MTI-hez eljuttatott közleményéből kedden. Ibolya Tibor közölte, hogy a jogász végzettségű személyt már nem bűnsegédlettel, hanem a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

Az "ördög ügyvédje" 2019-ben, az önkormányzati választásokat megelőzően Győr akkori fideszes polgármesteréről, Borkai Zsoltról tett közzé kompromittáló felvételeket.

az-urdog-ugyvedje-blog.jpg

(Az Ördög ügyvédje profilképe a Facebookon)

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomoz különleges személyes adattal visszaélés miatt két emberrel szemben, az egyikük jogász végzettségű. Ibolya Tibor közölte: a rendelkezésre álló adatok szerint a jogász végzettségű gyanúsított hozta nyilvánosságra a felvételt Az ördög ügyvédje című blogon.

A felvétel különleges személyes adatokat tartalmazott, és nyilvánosságra kerülése jelentős érdeksérelmet okozott a rajta  szereplőknek - közölte.

A nyomozók a gyanúsítottat kedden folytatólagosan kihallgatták, és a vele szemben korábban közölt gyanúsítást módosították. E szerint a gyanúsított nem a bűncselekmény bűnsegédje, hanem tettese  - tudatta a főügyész.

A megalapozott gyanú módosítását a nyomozás során beszerzett újabb adatok, így a külföldről beszerzett digitális bizonyítékok alapozták meg - tette hozzá.

Ibolya Tibor nem nevezte meg az ügy gyanúsítottját. Július 12-én Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő azonban azt mondta, hogy az ügyben Czeglédy Csaba ügyvéd, szombathelyi független önkormányzati képviselő - a Demokratikus Koalíció jelöltje a helyi ellenzéki előválasztáson - gyanúsított. MTI