Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.23

Az EB milliárdos támogatását oszthatja ki az Ökotárs civileknek és ebbe a magyar kormánynak nincs beleszólása

Nem kellett a kormánynak a Norvég Alap 77 milliárdja, cserébe most végig kell néznie, ahogy az Európai Bizottság milliárdokkal támogat magyar civileket. Ráadásul idén először az uniós értékek, vagyis a jogállamiság és a demokrácia védelmét is támogatják úgy, hogy a pénzek elköltéséhez a kormánynak egy szava sem lehet. Az Ökotárs Alapítvány – amelyet egyszer már kipécézett magának a kormány, és az ő szerepükre hivatkozva a kormány milliárdokról mondott le – másfél milliárd forintot oszthat szét helyi NGO-k között - írta a HVG.

3,4 millió eurót, vagyis 1,4 milliárd forintot éppen az Ökotárs Alapítvány oszthat szét köztük az uniós értékek, köztük a jogállamiság védelmére.

magyarorszag-civilek.jpg

Megszólalt az Ökotárs is

"Van egy jó hírünk: hamarosan új pályázatokat hirdet az Ökotárs!
Mint arról a mai hírekből értesülhettetek, az Ökotárs Alapítvány és három partnere, az Autonómia Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány-Magyarország és a Közösségfejlesztők Egyesülete 2023-tól pályázatokat hirdet meg civil szervezetek számára az Európai Unió „Polgárok, egyenlőség, jogok és értékek” programjának keretében.
A támogatásokra nyílt versenyben pályázhatnak majd olyan civil szervezetek és kezdeményezések, akik munkájukkal védelmezik a demokráciát, kiállnak az emberi jogok mellett, és fellépnek a jogállami normák érvényesítése érdekében.

Célunk, hogy erős, összetartó és aktív civil közösségek működjenek országszerte: a program leendő támogatottjainak munkájuk során lehetőségük lesz új partnerségek kialakítására, saját szervezetük fejlesztésére és módszertani tudásuk elmélyítésére, illetve konkrét kampányok megvalósítására a fenti cél elérése érdekében.
A program 2023 elején indul, három éven át fog tartani, az első pályázatokra vonatkozó részletekkel pedig még decemberben jelentkezni fogunk.
Hiszünk benne, hogy az aktív és cselekvő emberek, ha összefognak, fontos változások motorjaivá válnak. Kövess minket és tarts velünk, ha te is így gondolod! Részletek hamarosan." - közölte
Facebook oldalán szerdán a civileket támogató szervezet.