Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.03.09

A tűzifa vásárlásának és szállításának szabályait ellenőrizték Zalában

A Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársai – folytatva a korábban megkezdett hatékony együttműködést – közös akcióban ellenőrizték a tűzifavásárláshoz és szállításhoz kötődő szabályokat 2022 februárjában a megyében.

Az együttműködésben résztvevő hatóságok az ellenőrzések alkalmával több esetben találtak tisztázatlan eredetigazolású faanyagot, valamint közúti szállításra alkalmatlan vagy túlterhelt járműveket.

szabalytalan-tuzifa-szallitas.jpg

(Fotó: Zala Megyei Kormányhivatal)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kollégái a helyszínen 5 esetben indítottak eljárást, amelyek során a megfelelő eredetigazolás nélküli faanyagot zár alá vették, összesen mintegy 65 m3 mennyiségben.

A kormányhivatal szakemberei ugyancsak öt esetben indítottak közigazgatási eljárást, közülük három esetben a túlsúllyal való közúti közlekedés mellett további halmozott hiányosságok (így például rögzítetlen és letakarás nélküli rakomány, műszaki hibák, lejárt forgalmi engedély) miatt kellett intézkedniük.

Az előzőeken kívül az ellenőrzések során egy járműszerelvényt soron kívüli műszakira rendeltek, további egy esetben pedig a jármű lejárt forgalmi engedélye miatt rendőrhatósági eljárást kezdeményeztek - közölte hétfőn honlapján a Zala Megyei Kormányhivatal.