Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.10.19

A Miniszterelnökség nem támogatja a gigantikus Zamárdi lakópark beruházást

Natura 2000-es védettségű terület mellett építenének lakóparkot, 750 lakással, és egy hotelt. A volt autós kemping területét az önkormányzat „nagyvárosias beépítésű övezetté” kívánja nyilvánítani. A Zamárdi Civil Összefogás szerint nyolc darab 9 szintes és tíz darab 5 szintes lakó- és szállodaépületet húzna fel a beruházó - írta a 24.hu.

zamardi.jpg

(A zamárdi Balaton part. Fotó: Pixabay/BeJan)

Ma megérkezett a Miniszterelnökség reagálása is. Mint az MTI Országos Sajtószolgálatához küldött közleményükben írják, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez fordult Witzmann Mihály országgyűlési képviselő a Zamárdiba tervezett ingatlanfejlesztéssel kapcsolatban.

A miniszter egyetértett a képviselővel abban, hogy a kisvárosba tervezett tizenkilenc társasház és szálloda aránytalanul nagy beruházás, nem illeszkedik a település képébe, az építkezéssel elveszne Zamárdi Balaton-parti hangulata és a tihanyi védett tájkép is sérülne. Witzmann Mihály tájékoztatása szerint az építkezés miatt több aggódó zamárdi lakos is megkereste.

Az építésügyért felelős Miniszterelnökségen, illetve a Kormányhivatalban a beruházással kapcsolatosan semmilyen engedélyezési eljárás nincs folyamatban. A sajtóban megjelent látványtervek alapján a Miniszterelnökség nem támogatja a beruházást, kizárt, hogy ezek a tervek építési engedélyt kapjanak - fogalmaz levelében a Miniszterelnökség.