Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.15

A DK elment bevásárolni és kiakadt

Ennyit drágultak az élelmiszerek - Ugyanazzal a bevásárlólistával indultunk boltba, mint egy évvel ezelőtt.
Szinte nincs olyan élelmiszer, amelyet ne érintene az elképesztő ütemű árdrágulás. A Demokratikus Koalíció kíváncsi volt, mennyivel kell többet költenie egy átlagos magyar családnak, ezért ugyanazzal a listával kezdtünk neki egy bevásárlásnak, mint tavaly májusban.

etolaj.jpg

Míg egy éve 10 db tojásért 499 forintot fizettünk, addig mostanra már 799 forintot kértek el. Elképesztő ütemben emelkedett a barna kenyér ára is, a tavalyi 249 forint helyett mostanra 399 forintos összeg szerepelt a számlán, de érezhetően többet kellett fizetnünk az ásványvízért és a szénsavas üdítőitalokért is.

A Demokratikus Koalíció szerint az, hogy egy év alatt több mint 60%-kal drágult a barna kenyér, a tojás ára, hogy 45 deka pulykamellfiléért ma már 1200 forintot kell fizetni, egyenes következménye annak, hogy Orbán Viktor kormánya karba tett kézzel, érdemi cselekvés nélkül figyelte, ahogy a rekordtempójú infláció elsodorja az élelmiszerárakat.

A DK ezért is követeli hosszú hetek óta, hogy a kormány csökkentse az alapvető élelmiszerek áfáját, mentse meg a magyar családokat a teljes anyagi ellehetetlenüléstől és állítsa meg az észvesztő drágulást a boltok polcain. Az utolsó órában vagyunk, azonnali cselekvést várunk Orbán Viktor kormányától! - tudatta az MTI Országos Sajtószolgálatával vasárnap a Demokratikus Koalíció.