Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.06

Baltával, késsel akart végezni 14 éves unokájával a keszthelyi nagypapa

A Zala megyei nyomozók vádemelési javaslattal küldték meg azt az ügyet, amely 2014. szeptember 23-án Keszthelyen történt. A gyanú szerint a 61 éves nagypapa baltával és késsel okozott életveszélyes sérülést 14 éves unokájának.

A gyanú szerint a keszthelyi férfi 2014. szeptember 23-án a délutáni órákban felment 14 éves fiú unokájának szobájába, ahol egy baltával többször fejbe ütötte a gyermeket, aki az íróasztalánál ült. A kisfiú kimenekült a szobából, a férfi követte és ekkor már kés is volt nála, amivel megpróbálta megszúrni, valamint a baltával többször is fejbe ütötte az unokáját, akinek sikerült az utcára menekülnie.

A rendőrséget és a mentőket az éppen hazaérkező nagymama és az egyik szomszéd értesítette. A gyereket a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték a zalaegerszegi kórházba. A 14 éves kisfiúnak több vágásos sérülése keletkezett a fején, illetve a koponyája is betört, valamint amikor megpróbált kitérni a szúrások elől, a kezét többször megsebesítette a késsel a nagypapa.

A férfit a zalai rendőrök még aznap elfogták, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, azt mondta a rendőröknek, hogy megbánta amit tett, azonban arra nem tudott magyarázatot adni, hogy miért tette.  

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Vizsgálati Alosztálya B. József ellen emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt a nyomozási iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zala Megyei Főügyészségnek - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. (Fotó: ZMRFK)