Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Báli zenészeket buktatott le a NAV

Zalában is retteghetnek a zenészek, lakodalmi videósok, fotósok, falunapi fellépők?
Tizenhárom adóeltitkolót, köztük nyolc zenészt buktatott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte az észak-alföldi regionális adó főigazgatóság sajtóreferense az MTI-vel.

adoellenorzes.jpg

Magyar Norbert tájékoztatása szerint a revizorok - miután tudomásukra jutott, hogy több alkalmi muzsikus dolgozik a megyében illegálisan, engedély és adószám nélkül, interneten hirdetve magát - rendezvényen való közreműködést ajánlottak az érintetteknek.
A személyes kapcsolatfelvételkor a zenészek az előlegről nem állítottak ki bizonylatot, sőt többségükről kiderült, hogy illegálisan végzi a szolgáltatást.
Az egyik zenész nem vett át előleget, mondván, ő csak akkor fogad el tiszteletdíjat, ha a rendezvény már lezajlott. Így a revizorok egy "alibi bulit" szerveztek.

Az ellenőrök egy falusi turizmussal foglalkozó vállalkozástól béreltek ki egy nyaralót azzal, hogy születésnapi parti lesz, ételt rendeltek, feldíszítették az épületet, taxit béreltek. Magyar Norbert elmondta, hogy a zenész "minőségi szolgáltatást nyújtott", adószáma is van, viszont számlát, nyugtát nem adott az átvett tiszteletdíjról. "Saját zsebre dolgozott" a nyaralót bérbe adó vállalkozás, az ételeket szállítók és a taxis is. Utóbbi nem is végezhetett volna szolgáltatást, mivel a vállalkozását hivatalosan szüneteltette.
A jövedelmet eltitkolókat bírsággal sújtja majd a NAV. MTI