Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.12.28

Balesetek a havas, jeges utakon Zalában

havazas-zala-megye-7-es-fout.jpg

 

Zala megyében az erős szél, a havazás és a jegesedés szinte járhatatlanná, rendkívül balesetveszélyessé tette az utakat.

- Szalapka külterületén délután fél 4-kor a 7331-es út 21-es kilométerénél egy gépjármű árokba csúszott és oldalára borult. A zalaszentgróti önkormányzati tűzoltók áramtalanították és kicsörlőzték a járművet. A balesetben egy fő sérült meg.

- Zalaegerszeg külterületén fél 5-kor a 76-os számú főúton egy személygépkocsi árokba csúszot, forgalmi akadályt képezve. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók a műszaki mentés során kivontatták a járművet. Az eset során nem sérült meg senki.

- Pókaszepetk és Zalaszentmihály közötti úton fél 6 után egy furgon csúszott az árokba, a jármű felével forgalmi akadályt képezve. A helyszínre érkező zalaegerszegi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást követően kicsörlőzték az elakadt járművet. A balesetben egy ember sérült meg - közölte vasárnap a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A rendkívüli időjárási, látási- és útviszonyok miatt Horvátország 2014. december 28-án 16 óra 30 perctől nem engedi át a határon azokat a járműveket, amelyek nincsenek kellőképp felkészítve a megváltozott - téli - útviszonyokra.

Cikkünket folyamatosan bővítjük.

(Fotó: Varga György - MTI. A havas 7-es főút Zala megyében.)