Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.08.14

Tíz részeg sofőrt kapcsoltak le a Balaton parton

A Fonyódi- és a Marcali Járási Ügyészségek az elmúlt két hétben 10 Balaton parti ittas járművezetőt állítottak gyorsított eljárásban bíróság elé.

 

reszeg-sofor.jpg

 

Balatonújlakon két külföldi turista szórakozóhelyen történt szeszesital fogyasztását követően vezetett ittasan úgy, hogy utasokat is szállítottak. Egyikük vezetői engedélyét sem tartotta magánál.


Siófokon egy fiatal nő azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ittassága miatt a járművével átsodródott a baloldali forgalmi sávba. Az ezt észlelő rendőr igazoltatta, majd később kiderült, hogy a nőnek a szintén a gépkocsiban tartózkodó ismerőse engedte át a vezetést úgy, hogy tudott arról, hogy a nő szeszes italt fogyasztott.


Súlyos fokú ittas állapotban volt az a férfi, akinek ugyancsak ittas barátja engedte át a járművezetést. A két férfi hosszabb távon közlekedett közúton úgy, hogy a sofőr még menet közben is bort fogyasztott.


Egy férfi reggelizés közben vette magához – engedély nélkül – ismerősei kisteherautójának kulcsát, majd azzal ittasan Siófok belterületén közlekedett úgy, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezett.


Július 15-én Fonyódon egy ittas vezetés miatt már többszörösen büntetett, járművezetői engedéllyel nem rendelkező férfi úgy vezette ittasan segédmotoros kerékpárját, hogy legutóbb 2016. június 20. napján elmarasztalta a bíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt és közlekedési szabályok megsértésének szabálysértése miatt is többször felelősségre vonták. Vele szemben a Fonyódi Járásbíróság felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki - közölte a Somogy Megyei Főügyészség. (A fotó illusztráció)