Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.05.12

Tihany újra kinyitotta kapuit

A május 4-től életbe lépett kormányzati szabályozás értelmében újra fogadhatjuk vendégeinket.
A nyitás azonban csak fokozatosan, a járványügyi helyzet által megengedett módon és mértékben történhet meg.

Ez azt jelenti, hogy a településen élők és a vendégek érdekében továbbra is fenntartunk bizonyos korlátozásokat, és kérjük a látogatókat, hogy tartsák be a védekezés szabályait.

A településen ezután csak a kijelölt, központi parkolókban lehet parkolni, a helyi lakosok védelmének érdekében az alsóbb rendű utcákban a megállás és a parkolás továbbra is tilos marad. A vendéglátóhelyek csak szabadtéri teraszaikat, kerthelyiségeiket nyithatják meg, de itt is kötelező a védőtávolság betartása.

levendula-tihany.jpg

(Fotó: archív. Szedd magad levendula akció Tihanyban 2018-ban. MTI/Varga György)

Az éttermekben, cukrászdákban, presszókban a vendégek számára kézfertőtlenítő szereket helyeznek ki, a felszolgálók számára pedig kötelező a maszk viselése. Az üzletekben az eladóknak és a vásárlóknak is maszkot kell hordaniuk.

A strandok kinyitnak, de mindenkit arra kérünk, hogy az előírt, másfél-kétméteres távolságot tartsák be!
A természetjáróknak azt ajánljuk, hogy a település külső parkolóiban tegyék le a gépjárműveiket; ezekről a helyekről a félsziget legszebb pontjai gyalog elérhetőek.

A mostani könnyítésekkel a turisták mozgási lehetősége nő, de a helyi lakosok biztonsága és nyugalma érdekében kérjük, hogy csak egyénileg jöjjenek Tihanyba, és tartsák be az óvintézkedéseket! A járvány megmutatta, hogy milyen sérülékeny az egészségünk, és hogy a tömegturizmusnak milyen veszélyei vannak.

Tihany biztonságos hely; itt egyetlen koronavírusos megbetegedést sem regisztráltak.  Szeretnénk, ha ez továbbra is így lenne. Visszavárjuk vendégeinket, de a korlátozásokat csak a járvány lezárulása után oldjuk fel teljes mértékben. Szeretnénk Tihany értékeit átmenteni a jövőbe, ami azt is jelenti, hogy a hangsúlyt a fenntartható, felelős turizmusra tesszük. Kérjük, legyenek ebben partnereink!

Tihany vár, de vigyázz rá! - írta közleményében Tihany Község önkormányzata.