Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.22

Sikeres újraélesztés Balatonfegyvesen

Szombaton pár perccel hat óra után a balatonfenyvesi szabad strandon szolgálatát éppen befejező vízimentőnk értesítette a központot, hogy egy férfi rosszul lett a parton. Egy laikus már akkor megkezdte az újraélesztést, miután a férfinek ekkor már sem keringése, sem légzése nem volt.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata azonnal a helyszínre indított egy Sürgősségi Mentőhajót, amely alig negyed óra múlva megérkezett a beteghez. Közben egy mentő gépkocsi is kiért, akik bekapcsolódtak az újraélesztésbe. A férfi keringése helyreállt, nem sokkal később a légzése is normalizálódott, de tudata csak percekkel később tért vissza.

 

balatonba-fulladt.jpg

 

Időközben helyszínre érkező pécsi mentőhelikopter a férfit stabil állapotban a Balatonfüredi Szívkórházba vitte.
Nem sokkal azt követően, hogy a mentőhajó elindult Balatonfenyvesről, Balatonboglárról érkezett egy jelzés, mely szerint egy lebegő testet látnak a vízen. Mivel a térségben pénteken egy ember egy vitorlásról vízbeugrott, majd elmerült, a mentőhajó a helyszínre sietett, ahol kiderült, hogy csak egy nádcsomót láttak a víz tetején.


Időközben a sonline.hu, a Somogy megyei RFK Sajtóügyletére hivatkozva közölte, hogy egy 50 év körüli belga férfi volt az, aki miután a vízbe ugrott elmerült, és akit társai hiába próbálták megkeresni, nem találták. Mivel a vízbe ugrás helyét csak pontatlanul tudták közölni, a péntek délután megkezdett kutatást a VMSZ szombaton délután felfüggesztette - értesült honlapunk Tar Mihálytól a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivőjétől.