Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.07.31

Sikeres életmentés Balatonlellén

Egy középkorú külföldi nő eszméletlen testét vitték a partra (hétfő) este az egyik balatonlellei strandon a fürdőzők.
Itt nem a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai teljesítenek szolgálatot, de a strand medencéinél igen.
Innen hívták el munkatársainkat segíteni a bajba került nőhöz, akinek újraélesztést akkor a parton már valaki megkezdte.

balaton-eletmentes-vizimentok-2018.jpg

(A hölgyet a Rupert mentőhajóval vitték Balatonfüredre. Fotó: vízimentők)

A VMSZ vízimentője a reanimációt átvette, közben értesítették az Országos Mentőszolgálatot és egyben két sürgősségi mentőhajó, Révfülöpről, illetve a Rupert Alsóörsről is elindult segíteni. Közben a Gyermekmentők közelben állomásozó Mentőorvosi kocsija is megérkezett, így közösen próbálták a nőt szállítható állapotba hozni.
Miután ez hosszas küzdelem árán sikerült, mivel éppen mentőhelikoptert nem tudtak a helyszínre küldeni és a szélcsendes időjárás is kedvezett, az a döntés született, hogy a nőt a Rupert Sürgősségi Mentőhajóval viszik át Balatonfüredre.
A Ruperten folyamatos ellátás és ellenőrzés mellett a nőt átvitték Balatonfüredre, ahol átadták az Országos Mentőszolgálat Munkatársainak, akik a Szívkórházba vitték - értesült honlapunk Tar Mihálytól, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivőjétől.