Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.05.24

Közel kétszázan futottak a beteg gyerekek gyógyulásáért

Május 20-21-én tizedik alkalommal vágott neki az Ultrabalatonnak a Mosoly Váltó: a Mosoly Alapítvány a terápiás foglalkozásaikon részt vett gyerekekkel és közel 200 támogatóval adománygyűjtő céllal futotta körbe a Balatont. Eddig 9,7 millió forint gyűlt össze a gyerekek gyógyulását segítő művészeti terápiákra, de az adományokat továbbra is várják.

 

ultrabalaton-futas-1.jpg

 

Az Ultrabalaton, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenye idén rekordszámú résztvevővel zajlott: a kétnapos versenyen 1000 csapat, mintegy tízezer ember kerékpáron vagy futva, egyénileg vagy váltócsapatban kerülte meg a Balatont. Köztük sokan nem csak saját mosolyukért futottak.

 

ultrabalaton-futas-2.jpg

 

A 218 km-es távon a Mosoly Alapítvány is részt vett, huszonegy Mosolyos gyerekkel. Közel kétszáz támogató a gyerekekkel együtt futott, míg az Ultrabalatont teljesítő hét további csapat külső támogatóként gyűjtött adományt számukra. A súlyos betegségből gyógyult, pszichoszomatikus zavarral élő, illetve látássérült gyerekek váltóban, 47 szakaszban futották körbe a tavat.

A fejenként kb. 4-7 km hosszú távra hónapokon keresztül készültek a gyerekek, ami fontos motivációt jelentett a gyógyulásukban. A rendszeres edzéseken és a versenyen átélt sikerélmények önbizalmat adtak számukra, és pozitívan hatottak állapotukra. Az egy-egy szakaszon hozzájuk csatlakozó támogatók, adománygyűjtő futók az éppen kórházban gyógyuló gyerekek Mosoly-terápiáira gyűjtöttek. Az elmúlt kilenc évben 1321 futó csatlakozott a Mosoly Váltóhoz, 5923 km-t tettek meg, amellyel összesen 42 853 925 Ft támogatást gyűjtöttek össze a Mosoly Alapítvány javára.

 

ultrabalaton-futas-3.jpg

 

„Ez idén eddig újabb 9,7 millió forinttal egészült ki, de a célunk az, hogy ebben az évben is elérjük a 10 milliót” - buzdította a további adományozókat Adorján Katalin, a Mosoly Alapítvány vezetője, aki egyben köszönetét fejezte ki minden résztvevőnek és támogatónak. Az eddig beérkezett felajánlások összegét ezen az oldalon lehet nyomon követni.

A Mosoly Alapítvány ingyenes művészeti terápiáival segíti a súlyos, életet veszélyeztető vagy hosszú, krónikus betegséggel élő gyerekeket a gyógyulásban.  A zene-, mese- és művészetterápiás foglalkozások segítik a hosszú orvosi kezelések alatti lelki rehabilitációt, hogy a gyerekek képesek legyenek feldolgozni a betegségük okozta traumát, és megerősödve induljanak el a gyógyulás útján. (Fotók: Rozovics Éva)