Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.10.03

A Balatonnál lopott, a letenyei határon kapcsolták le

Szép emlékekkel és egy ellopott pénztárcával gazdagodva próbált meg átutazni Balatonlellén a 28 éves férfi.

Az ügy adatai alapján szeptember 30-án, kora délután egy balatonlellei bevásárlóközpont parkolójában vesztette el pénztárcáját egy szőlősgyöröki lakos.

letenye-hataratkelo.jpg

A becstelen megtaláló a következő fél órában már tankolásra és dohányvásárlásra használta a tárcában talált bankkártyát, így a károsult a rendőrséghez fordult.

A fonyódi nyomozók a helyi körzeti megbízottakkal együttműködve ellenőrizték a szóba jöhető biztonsági kamerákat és azonosították a gépkocsit, amivel a tolvaj közlekedett.

Az autóra körözést adtak ki, így amikor azzal a Letenye Autópálya Határátkelőhelyen kilépésre jelentkeztek, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság határrendészei megállították a járművet.

A rendőrök a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét előbb a határátkelőhelyre, majd a Fonyódi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a 28 éves román állampolgárt lopás vétség és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd bíróság elé állítása céljából őrizetbe vették - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Csomagtartóban akartak átcsempészni egy nőt a letenyei határon

Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe A Letenyei Határátkelőhelyen szeptember 22-én (kedden) 14 óra körül a rendőrök egy kamiont ellenőriztek és három külföldi állampolgárt észleltek. Az egyik férfi palesztinnak a másik kettő marokkóinak vallotta magát. Az illegális migránsok jogellenesen jutottak be az országba. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.