Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.02.07

357 ezret hagytak a törölköző alatt a fürdőzők, ellopták tőlük

Egy 22 éves büntetett  semjéni férfi és fiatalkorú keszthelyi barátnője tavaly június 11-én 14 óra 30 perc és 15 óra közötti időben a Keszthelyi Városi Strand területén tartózkodtak, amikor felfigyeltek arra, hogy egy házaspár értékeiket törölközőjük alá, egy nylon szatyorba rejtve indultak a Balatonba fürdőzni.

balaton-szerelem.jpg

(A fotó illusztráció)

A sértettek vízben tartózkodását kihasználva a terheltek magukhoz vették a nylon táskát és azzal otthonukba távoztak, ahol meggyőződtek a táska tartalmáról.
A terheltek a nylon táskában találták a házaspár férfi tagjának Adidas válltáskáját, melyben a sértett a személyi igazolványát, lakcímkártyáját, adókártya igénylő lapját, TAJ kártyáját, Blaupunkt márkájú érintő kijelzős mobiltelefonját, Nokia típusú nyomógombos mobiltelefonját, 2 doboz Sopiane márkájú cigarettáját és 350.000 Ft készpénzt tartott.
A terheltek a nylon táskában találták továbbá feleségének  rózsaszín papírtáskáját, melyben a sértett a ruháit, 1 doboz Marlboro cigarettáját, Huawei típusú mobiltelefonját (benne memóriakártya és SIM kártya), napvédő spray-t és hajkeféjét, apróbb személyes tárgyakat (szájápoló, pezsgőtabletta, prospektusok…stb.), piros lakkozott bőr pénztárcáját, benne 7.000 Ft-ját, K&H bankos bankkártyáját, személyi igazolványát, lakcímkártyáját, TAJ kártyáját tartotta.
A terheltek a készpénzt magukhoz vették és elköltötték, a közokiratokat, a bankkártyát, a mobiltelefonokat elégették, a nylontáskát a női ruhákkal a helyszín közelében hagyták, az Adidas táska, a piros pénztárca, a rózsaszín papírtáska, a hajkefe, a Labello szájápoló, a CBA pezsgőtabletta, „felső” jelzésű kulcs II.r. fk. terhelt otthonában feltalálásra és lefoglalásra került.
A terheltek fenti cselekményükkel 376.200 Ft kárt okoztak, ellenük lopás miatt indult eljárás - értesült honlapunk dr. Pirger Csabától, a Zala Megyei Főügyészség ügyész-szóvivőjétől.