Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.07.14

Azonosították az áldozatokat - Nem volt jogosítványa a Söjtörnél fának csapódó autó sofőrjének

Nem volt jogosítványa annak a férfinak, aki két fiatal utasával együtt meghalt szombat este a Zala megyei Söjtör közelében, amikor autójukkal nagy sebességgel fának csapódtak - mondta el a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (ZMRFK) sajtófőnöke az MTI érdeklődésére vasárnap.
Nothoff Ingrid közölte: a járművet vezető 40 éves nagykanizsai férfinak nem volt jogosítványa, és tanúk állítják, hogy a balesetet megelőzően italozott. Az ittasság fokát azonban majd szakértő bevonásával állapítják meg - tette hozzá.

 (Helyszíni fotó: Varga György - MTI)
 

Beszámolt arról is, hogy vasárnapra azonosították a baleset másik két - iratok hiányában éjszaka még nem ismert - halálos áldozatát is. Az autóvezető mellett egy 17 éves fiatalember, a hátsó ülésen annak 19 éves nővére utazott.
Anti András, a ZMRFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője a baleset helyszínén szombat éjszaka újságíróknak elmondta: Söjtör irányából Bak felé haladt a személyautó, amikor egyelőre ismeretlen okból az útról letérve fának csapódott. Az ütközés következtében a jármű mindhárom utasa a helyszínen szörnyethalt.
A baleset tiszta látási és útviszonyok között történt, az út egy hosszú, viszonylag egyenes szakasz.
Az MTI más forrásból úgy értesült: a jármű a baleset pillanatában csaknem 190 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott.
A nyomokból láthatóan a jármű megpördülhetett, majd orral csapódott egy fának. Az ütközés ereje azonban a kocsit a hátsó felével nekilökte egy nagyjából tíz méterrel távolabb álló másik fának, amelyre az autó a felismerhetetlenségig összetörve csavarodott fel. MTI július 14.