Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.10.11

Azért rabolta ki a zalai dohányboltot, hogy visszakerüljön a börtönbe

Többszörös visszaesőként nem jogerősen 13 év fegyházbüntetést kapott a Zalaegerszegi Törvényszéken pénteken egy Vas megyei férfi, aki azért rabolt ki egy dohányboltot, mert vissza akart kerülni a börtönbe, ahonnan nem sokkal korábban szabadult - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

 

dohanybolt-rablas-zalaegerszeg.jpg

 
Bartalné Mentes Judit felidézte: a férfi június 7-én egy konyhakéssel ment be az egyik zalaegerszegi dohányboltba. "Rablás van!" - mondta, és a bevételt követelte az alkalmazottól. Az eladó egy nejlontáskába 155 ezer forintot tett, a rabló többször is nyugodtan átszámolta, amíg a biztonsági szolgálat munkatársai, majd a rendőrök meg nem érkeztek.
A vádlott a bíróságon is közölte: be akart kerülni a börtönbe, ahonnan nem sokkal korábban szabadult, ezért az eladót többször felszólította, hogy nyomja meg a pánikgombot. Az vallotta, hogy el volt keseredve, nem volt munkalehetősége, kilátástalannak érezte az életét, korábban Vas megyében is azért követett el más bűncselekményt, hogy börtönbe kerüljön.


 

A tárgyaláson a vádlott többször hangoztatta: nem bántott volna senkit, a történtek miatt elnézést is kért az érintettektől. A bíróság a sajátos motiváció ellenére nem tekinthetett el a bűncselekmény tényétől, a fegyverhasználattól, a fenyegetettségtől és a korábbi hasonló próbálkozásoktól - jelezte a szóvivő.
A törvényszék a férfit mint erőszakos, többszörös visszaesőt 13 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A vádlott feltételesen sem bocsátható szabadlábra.
Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő és a vádlott enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős. MTI