Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.04.18

Az országban elsőként Zalában fizethetnek bankkártyával a szabálysértő autósok

Letenye, 2013. április 18., csütörtök (MTI)
Az országban elsőként Zalában a helyszínen is kifizethetik bankkártyával a büntetést a szabálysértő autósok, elsősorban a külföldiek esetében hatékony ez a lehetőség.
    Európa-szerte egy hétig tart az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának (TISPOL) sebességellenőrzési akciója, ennek keretében Zalában az M7-es autópályán és az M70-es autóúton csütörtökön négy helyszínen is kint álltak a sebességmérők.
    Anti András, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a letenyei ellenőrzési pontnál az MTI-nek elmondta: a csütörtöki ellenőrzések során kizárólag külföldiek lépték túl a megengedett sebességet.
    A bírság összege általában 30 ezer forint volt. Akadtak olasz, osztrák, román és ukrán szabálysértők is, egy esetben a fényszórók engedély nélküli átalakítása miatt büntették meg a rendőrök egy ukrán kisbusz vezetőjét.
    Anti András kifejtette: az országban elsőként, nem egészen fél éve szerezték be azt a mobil bankkártya-leolvasót, amellyel már a bírságolás helyszínén be tudják fizettetni a kiszabott büntetést. Az általános tapasztalatok szerint a külföldiek ugyanis eddig nem igazán igyekeztek befizetni a magyar rendőröktől kapott csekkeket, a bankkártyáról viszont azonnal leemelhető a közigazgatási bírság összege.