Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.07

Az októberben kiírt pályázaton máris 1 milliót nyert Letenye

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet által működtetett eMagyarország Centrum pályázatot hirdetett meglévő, többfunkciós eMagyarország Pontok (eMoP) támogatása céljából. A pályázati konstrukció célja a már működő eMagyarország Pontok funkciójának biztosítása, szolgáltatási színvonalának növelése. A program kiemelt célja, „Az információs társadalom és tudásalapú gazdaság fejlesztése, a digitális írástudás népszerűsítése”, illetve az, hogy megyei szintű koordinációs hálózat közreműködésével, Megyei eMagyarország Pontok (MeMoP) felállításával szélesebb körben ismertethetővé váljon az infokommunikációs technológiai használatot népszerűsítő kampány és a digitális írástudás elterjesztése. Országosan összesen 20 millió forint támogatási összeg állt rendelkezésre, azaz megyénként egy eMagyarország pont került támogatásra maximum bruttó 1 millió forint támogatási összeggel – tájékoztatta a Letenye Médiát Farkas Szilárd polgármester.

 

letenye-konyvtar.jpg

 

A letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár, mint eMagyarország Pontot fenntartó intézmény pályázatot nyújtott be 2014. októberben, melyen bruttó 999.771 Ft vissza nem térítendő állami támogatási összeget tudhat magáénak.
- A nyertes pályázat keretében ingyenes infokommunikációs ismeretterjesztő előadásokat szervezünk és a támogatási összeg 60%-áig infokommunikáció technológiai eszközbeszerzést is lebonyolítunk, mely keretében a Teleház eszközparkja is megújul 2014. december 31-ig – ismertette terveit honlapunkkal Dömők József FMHK igazgató.