Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.05.16

Az Ápolónők Nemzetközi Napján elismerték a letenyei Soós Margit munkáját is

 Az Ápolónők Nemzetközi Napja alkalmából ünnepi megemlékezést és szakmai napot tartottak május 16-án (csütörtökön) a Kanizsai Dorottya Kórházban. A rendezvényen adták át az idei Florence Nightingale dicsérő okleveleket is.

A kanizsai kórházban emlékező gyertyagyújtással kezdődött az Ápolónők Nemzetközi Napjának ünnepsége, majd Péter Zsuzsanna ápolási igazgató ünnepi megemlékezését követően dr. Brünner Szilveszter főigazgató főorvos mondott köszönetet a dolgozóknak. Dr. Brünner Szilveszter főigazgató főorvos: „Az ápolónők munkája egyszerű?  Nem egyszerű. Azt gondolom, az egyik legfontosabb hivatás ma társadalmunkban.” Mint mondta: a köszönet mellett a hála az, amit kifejez e napon, hiszen az elmúlt évben bekövetkezett szervezeti változások, valamint a folyamatos kórház-rekonstrukció
alatt is áldozatos munkát végeztek a kórház munkatársai.

A hagyományokhoz híven idén is átadták a legjobban dolgozóknak a dicsérő okleveleket. A szakmai nap keretében előadást tartottak orvosok, mentős és ápolási szakemberek.
Florence Nightingale dicsérő oklevelet kapott: Zoltán Miklósné (Szemészeti Osztály), Czigány Ferencné (Traumatológiai Osztály), Kispál Józsefné (Kardiológiai Osztály), Soós Margit (letenyei Tüdőgondozó) és Sárdi Mária (Laboratórium. A Magyar Ápolók Egyesületének díszoklevelét Jankóné Kukor Zsuzsanna, a Gerontológiai Osztály dolgozója kapta.
(Forrás és fotók: Kanizsa TV - Kanizsa Újság)