Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.08

Áttörte a határt egy autós Letenyénél!!!

Áttörte a határsorompót, majd egy beton terelőfalnak ütközött egy autós szombat éjszaka Letenyénél - értesült az MTI a helyszínről.
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján azt közölte: a letenyei autópálya-átkelőnél, Horvátországból Magyarország irányába történt a baleset. A jármű vezetője megsérült.
A határátkelő befelé tartó oldalán a helyszínelés és a műszaki mentés miatt rövid ideig szünetelt a beléptetés Magyarország területére.
Az MTI úgy tudja: egy német rendszámú terepjáró törte át nagy sebességgel a lezárt határsorompót. Miután az útlevélkezelő bódék előtt elhajtott, a forgalmi sávokat elválasztó beton terelőfalnak ütközött.
Az autóban egy horvát férfi ült, aki az ütközés következtében megsérült, őt a mentők kórházba szállították. MTI 

Az elsôdleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett az a 66 éves horvát férfi, aki 2014. július 7-én (szombaton) éjjel 11 órakor eddig még ismeretlen körülmények között egy betonoszlopnak ütközött Letenyénél. A férfi egy Honda CRV típusú terepjáróval közlekedett Horvátország felôl Magyarország irányába, amikor fékezés nélkül elôször elsodorta az átkelôhely sorompóját, majd egy forgalomterelô betonoszlopnak ütközött. A sérültet a mentôk a nagykanizsai kórházba vitték,  a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.
A baleset körülményeit a Nagykanizsai Rendôrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. (Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)

 Baleset helyszíne a magyar-horvát határon, a letenyei autópálya-átkelőnél, ahol áttörte a határsorompót, majd egy beton terelőfalnak ütközött egy német rendszámú autó 2014. június 7-én éjjel. A Horvátországból Magyarország felé tartó német rendszámú terepjárót egy 66 éves horvát férfi vezette, aki a rendőrség közlése szerint a férfi ittas volt, és a balesetben súlyosan megsérült. MTI Fotó: Varga György.