Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.01.17

Áttörik az M7-es, M70-es vadkerítését a vadak Letenyénél - Videóval

A letenyei Adria Vadásztársaság elnöke hívta fel a figyelmet arra, hogy az M7-es autópálya és az M70-es autóút letenyei, becsehelyi szakaszain áttörik a vadkerítést a vadak.
Szamosvári Olivér elmondta: a vadkerítés állapota miatt többször előfordult, hogy vadak tévedtek a nagyforgalmú utakra - számol be az esetről a
Zalai Hírlap.
Tavaly október végén számoltunk be arról, hogy egy  31 éves férfi feleségével és kisgyerekével utazott az M70-es autóút letenyei szakaszán, amikor a menetirány szerinti jobb oldali füves területről, a szalagkorlátot átugorva egy őzbak futott eléjük. A vadállat a szélvédőn keresztül beugrott az autóba és a helyszínen elpusztult. A balesetben szerencsére nem sérült meg senki.

A Zalai Hírlap arról is beszámolt, ha mondjuk 130 km-es sebességnél egy róka kerül az autó elé, az végzetes tragédiához is vezethet. Vaddal összefüggő balesetek miatt jelenleg három pere is van a vadásztársaságnak - nyiltkozta a cikkben a letenyei Szamosvári Olivér.
A vadakon kívül emberi rongálásra utaló jeleket is találtak az érintett vadkerítéseken - mondta a Magyar Közút sajtószóvivője. A közút az ügyben feljelentést tett a rendőrségen. A Zalai Hírlap teljes cikke 
ITT olvasható. (Fotók: Zala Megyei Rendőr-főkapitányság)