Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.13

Átalakítható modern babaágyak

Emlékszel még, milyen babaágyak voltak régebben? Neked is valószínűleg egy nehéz fa vagy bútorlapos kiságyad volt, és remekül elvoltál benne, de a mai kisbabáknak már modernebb bútorok járnak.

Amikor a gyerekszobát berendezzük, a kicsik kényelmes alvóhelyének kialakítása a legfontosabb feladat, mivel a nap legnagyobb részét itt fogják tölteni. Egy kényelmes babaágy nem csak dekoratív része a szobának, hanem logikus választás is, az alvásproblémákra válaszul.

babaagy.png

Retro és modern kiságyak

 

Sok anyuka a terhesség utolsó harmadában igyekszik mindennel elkészülni. Egyáltalán nem muszáj viszont végleges tervek szerint berendezi a babaszobát, mert bármi közbejöhet. Lehet, sokszor kell felkelni a kicsihez, és kelleni fog egy kanapéágy is, esetleg a fáradtság miatt kényelmesebb lesz közelebb tenni az ágyat a szülőkhöz. Ha van egy fixen berendezett szoba, már sokkal nehezebb igazodni az új szokásokhoz.

A korábban divatos nehéz bútorok helyett ma már az előrelátó szülők modernebb bútorokat választanak. Ezekkel sokkal szellősebben, átalakítható módon lehet a babaszobát berendezni. A könnyen mozgatható bababútorok praktikus funkcióikkal kényeztetik a babát és a szülőket is, hogy a baba pihenése valóban megnyugtató legyen.

 

Többfunkciós babaágyak nagy választékban

 

Vannak kisbabák, akik a szülők közelében érzik jól magukat. Az anyatejes babáknál szülői igény is lehet, hogy a szoptatás minél kevesebb kényelmetlenséggel járjon és mielőbb közösen álomba lehessen szenderülni. Erre egy hagyományos kiságy nem képes, ehelyett babaöbölre van szükség, amit közel rakhatunk a szülői ágyhoz, se rácsok, se peremek nem lesznek útban. A folyamatos testkontaktus megnyugtat. A baböböl állítható, lecipzározható oldala úgy nyújtja az együttalvás élményét, hogy ennek hátrányait kiküszöböli.

Ha kérdéses milyen szokások válnak be, akár összecsukható bölcső is tehető a gyerekszobába, amit elég lesz akkor lecserélni egy fix ágyra, ha a baba már biztosan megmarad a kiságyban. A gyerekszoba végleges kialakításával tehát érdemes várni, míg már saját tapasztalataink alapján tudjuk a megfelelő bababútort kiválasztani.

 

Multifunkciós kiságyak

 

A modern ágyak többsége kerekeken mozgatható, és akár kültéri használatra is alkalmas. A hagyományos babaágyak mellett a hintázás előnyeit az ágyak kényelmével ötvöző bölcsők, babaöblök és kicsire összecsukható, hordozható utazóágyak és járókák is segítik, hogy minden család a neki megfelelő berendezést választhassa. A Baby Lion webáruház kínálatában minden kategóriát megtaláltok. 

A multifunkciós utazóágy kiválthatja a babaágyat. Tartós anyaga huzamosabb használatra is alkalmas. Emelhető matracmagassága kíméli a derekat, de később érdemes leereszteni. A kiegészítőként használható puha pelenkázólappal, tárolóhellyel és szúnyoghálóval teljes értékű ágyként, utazások alatt összecsukható ágyként, járókaként is használható.