Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.01.17

Átadásra került a nagykanizsai kórház felújított újszülött-részlege

A Kanizsai Dorottya Kórház részleges rekonstrukciója 2012. április 27-től zajlik az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés társfinanszírozásával. A struktúraváltoztatást támogató fejlesztés keretében számos osztály korszerűsödik, illetve a főépület folytatásaként megépülő új épületszárnyban, annak alagsori részében a patológia, földszintjén a sürgősségi osztálya, első emeletén pedig a mikrobiológiai labor kerül átalakításra. 
 
 
A napi folyamatos ellátás mellett zajló fejlesztés egyik fontos mérföldköve a felújított újszülött részleg átadása. A projekt teljes költsége közel 3,5 milliárd forint, melyből az építés, felújítás megközelítőleg 2 milliárd forint. A január 16-án délelőtt megtartott sajtótájékoztatóval egybekötött átadón megjelent a Kanizsai Dorottya Kórház vezető menedzsmentje Dr. Brünner Szilveszter főigazgató vezetésével, Cseresnyés Péter polgármester, valamit a kórház érintett dolgozói. Dr. Nád Márta főorvos asszony az újszülött részleg vezetője kiemelte az új rooming in bababarát szolgáltatást, melynek keretében lehetősége van a mamának és az újszülött babának a 24 órás közös együttlétre. 
 
 
Ennek az új lehetőségnek kiemelt jelentősége van az újszülöttek fejlődésében és megkönnyíti a babák és az édesanyák egymásra hangolódását. (Forrás és fotók: Nagykanizsai Szuperinfó - Facebook)