Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.06.06

Árvíz: 121 zalai tűzoltó indult segíteni - Fotókkal

Zala megyéből elindult a segítség a dunai árvíz által veszélyeztetett területekre. Egri Gyula tűzoltó ezredes, megyei igazgató az Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Varga Ferenc tű. dandártábornok mellett lát el az árvízi védekezéssel kapcsolatos feladatokat, továbbá a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság négy hivatásos tisztje teljesít szolgálatot az árvízi helyzettel érintett Komárom-Esztergom megyében.
 (A nagykanizsai tűzoltók)
Tegnap este rendőri felvezetéssel, 21 fővel elindult a Zala Mentőcsoport is a Győr-Moson-Sopron megyei Győrladamérre. A csoport tagjai a tegnapi naptól Dunaszegen kapcsolódtak be a védekezési munkálatokba.
(A zalaegerszegi tűzoltók)
Ma reggel az önkéntesekből álló HUSZÁR mentőszervezet hét zalai tagja, a hivatásosokból álló HUNOR mentőszervezet egy zalai tagja csatlakozott csapatához. 
(A Lenti tűzoltók csapata)
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság irányítása alá tartozó hivatásos tűzoltóparancsnokságoktól (Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely, Lenti) összesen  121 hivatásos tűzoltó indult útnak Zalaegerszegről 14:05 órakor, mint megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoport.
 (A keszthelyi tűzoltók)
A megye lakosságának az aggodalomra nincs semmi oka, mert a megye mentő tűzvédelme továbbra is biztosított.- közölte június 6-án a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.