Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.07.20

Árhullám a Murán: első fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el

A Mura folyón árhullám vonul le. 2012. július 16-án 18:00 órától a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakemberei részére első fokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Ennek részeként a vízügyi szakemberek megkezdték a meghatározott zsilipek zárását, és a vízmércék rendszeres figyelését. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Polgári Védelmi felügyelője, valamint a Letenyei Katasztrófavédelmi Iroda vezetője rendszeresen kapcsolatot tart a vízügyi szervekkel, az érintett települések polgármestereit folyamatosan tájékoztatja, továbbá felkészül az esetlegesen szükségessé váló lakosságvédelmi intézkedések bevezetésére. 

A folyó vízszintje 2012. július 18-án 12:00 órakor a letenyei vízmércénél 360 centiméteren, 20 centiméterrel a II-es fokozati érték alatt tetőzött. A levonuló árhullámmal kapcsolatban a megerősített figyelőszolgálaton és a zsilipek lezárásán kívül csak Muraszemenyén folytattak védekezési munkálatokat az áradó Murával szemben, amelyet Cselényi Attila tűzoltó százados, a Letenyei Katasztrófavédelmi Iroda vezetőjének az irányításával és az önkéntes polgári védelmi szervezet segítségével hajtottak végre. 

Az önkormányzati védvonal lezárt átereszein át, az ártérről a mentett oldalra szivárgó víz ellen védték meg az Ady utca lakóit, megszüntetve a szivárgást. (Kép és szöveg: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

 

A mappában található képek előnézete LETENYE MÉDIA KÉPGALÉRIA