Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.07.15

Áram ütött gólya okozott veszélyes tarlótüzet Letenye-Egyedután ! (Fotókkal ! Videóval !)

Hírportálunk arról értesült, hogy július 14-én (szombaton) kora délután Letenye-Egyedután a Kolozsvári utca mögött, a búzaföldek felett lévő lévő nagyfeszültségű vezetéknek nekirepült egy gólya.

 Az ott lakók hallották az elektromos kisülés okozta durranást és néhány perc múlva lángokban állt a learatott búza tarlója, melynek oltását egy szerkocsival a letenyei ÖTE, hárommal a nagykanizsai állami hivatásos tűzoltók kezdték meg.

Bedőcs Attilától a letenyei székhelyű Körzeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE)  parancsnokától megtudtuk, hogy szinte biztos: az áram ütött gólya meggyulladt tollazata okozta a tarlótüzet. A korábban - az esemény előtt 1 órával - learatott búzatáblán maradt szalma hamar lángra kapott; a tűz komolyan veszélyeztetett egy közeli lakóházat és félő volt, hogy az ott lévő még nem learatott búzatáblák is lángra kapnak. 

A helyi ÖTE csapata 4 fővel, egy szerkocsival érkezett a Kolozsvári utcai helyszínre és a Nagykanizsáról érkezett három tűzoltóautó legénységével együtt közel fél óra alatt sikerült eloltani  14 óra körül keletkezett 12-15 méter szélességben és közel 60 méter hosszúságban égő tarlótüzet - mondta a tűzesettel kapcsolatban Bedőcs Attila ÖTE parancsnok a Letenye Médiának. A helyszínen egy Letenye Médiás videót is készítettünk.

 

A mappában található képek előnézete Bravúros tűzoltáson az ÖTE csapata -Letenye-

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.