Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.05.13

Álllománygyűlésről vitt el korrupt rendőröket a TEK

Hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt öt fővárosi rendőrt gyanúsítottként hallgatott ki az ügyészség - közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője kedden az MTI megkeresésére.
A gyanú szerint a rendőrök járőrszolgálat közben a szabálytalanul közlekedő járművezetőktől vesztegetési pénzt fogadtak el annak érdekében, hogy a helyszínen kiszabottnál nagyobb összegű bírságtól "méltányosságból" eltekintsenek. Az intézkedésben részt vevő rendőrök a kapott pénzt megosztották egymás között. Az ügyészség jelenlegi adatai szerint két ilyen eset történt, az egyikben három, a másikban két rendőr vett részt.

korrupt-rendorok.jpg

A Központi Nyomozó Főügyészség felkérésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XIII. kerületi rendőrkapitányságának állományába tartozó öt rendőrt társtettesként elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítotti kihallgatásra a Terrorelhárítási Központ (TEK)műveleti egysége állította elő szolgálati helyéről kedden.
Az öt gyanúsított szabadlábon védekezik - közölte a szóvivő.
Kedden a hvg.hu írt arról, hogy a XIII. kerületi rendőrkapitányságon éppen állománygyűlést tartottak, amikor a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai több rendőrre is "lecsaptak". MTI