Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.01.30

Próbáljuk ki magunkat külföldön is!

Ma már nincs abban semmi meglepő, ha az ember kalandvágyból, vagy csak szimplán a kíváncsiság miatt kimegy külföldre és próbára teszi magát. Saját magát, a tudását, és azt, hogy hogyan tud beilleszkedni egy olyan társadalomba, ami más, mint az itthoni. Az ember ilyenkor ezernyi új dolgot tanul, lát és tapasztal, nem csak munkavégzés során, de az utcán járva, az emberekkel beszélve, a városban sétálva. Az így szerzett tapasztalatokat később haza tudjuk hozni és itthon tudjuk kamatoztatni és saját hasznukra fordítani.

 

sopron-allas.jpg

 

Mi a helyzet a nyelvtudásunkkal? Mit tehetünk, ha nem beszélünk idegen nyelveket? Ilyenkor a hiányosságot egy nagy adag bátorsággal tudjuk egyensúlyozni.

 

Egy külföldi munkavégzés vagy hosszabb utazás során alkalmat kapunk, hogy magunkat is jobban megismerjük. Próbára tesszük magunkat minden téren. A tájékozódástól, az idegen környezetben való ismerkedésen át az új kultúra megismeréséig. Fontos, hogy tudjuk, mik azok a határok, amit képesek vagyunk elviselni. Ha egyedül indulunk neki ennek az útnak, akkor a magány leküzdése és elviselése is egy kihívás és önismereti túra az ember számára.

 

Amennyiben visszatérünk, úgy a kint szerzett tapasztalatokat itthon munkahelyünkön kamatoztatni is tudjuk. Állás keresésében az állássopron weboldal képes nekünk segíteni, a város és a megye állásait gyűjti nekünk össze és online akár azonnal képesek vagyunk jelentkezni.

 

A külföldi munkavállalásnak rendkívül sok előnye van. Könnyedén kiderülnek az ember erősségei és gyengeségei, valamint az itt szerzett tapasztalatok és tudások később csak is hasznunkra válhat.