Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.06

Minden egy jó önéletrajzzal kezdődik

Sokan próbálkoznak új állást találni, olyat, ami megfelelően illeszkedik szakképzettségükhöz és elképzelésükhöz. Azonban az ilyen állásokat nem kínálják nekünk minden sarkon. Sokat kell keresni, túl kell lenni pár állásinterjún, hogy megismerjük a cégeket, amit kínálnak és a lehetőségeket, amik az adott munkával járnak.

 

A siker azonban már elég korán elkönyvelhető, ha mi, mint álláskeresők a megfelelő önéletrajzzal jelentkezünk.

 

pecs-allas.jpg

 

Mi a legfontosabb? Nem lehet csak egy dolgot kiemelni, hiszen nagyon fontos, az önéletrajzi fényképünk, a tartalom, a feltüntetett munkahelyeink ,valamint a megfogalmazás és a helyesírás. Az utóbbi talán kiemelt szereppel bír, hiszen sok cégvezető vagy HR-es kolléga erre a legallergiásabb, főleg ha egy olyan pozícióról van szó, ami megköveteli a pontosságot és az odafigyelést.

 

Önéletrajzi fényképnél mindig jó minőségű fényképet használjunk. Fejünket egyenesen tartsuk és elegánsan legyünk felöltözve.

 

A tartalomnál figyeljünk a pontos megnevezésekre, és az időrendiségre. Mindig a legújabbal kezdjünk és így haladjunk a legrégebbi felé. Nem feltétlen kell minden kisebb munkánkat feltüntetni önéletrajzunkban. Amit csak rövid ideig végeztünk és nem illeszkedik szorosan a megpályázott pozíció szakmai követelményeihez, azt jobb akár kihagyni, és csak az interjún megemlíteni, ha arra a kerül sor.

 

Formai követelmény a tagoltság és a jól olvashatóság. Használhatunk színeket és egyedi betűtípusokat, azonban mindig legyenek jól olvashatóak.

 

A jó önéletrajz fél siker, így ha késznek érezzük, már holnap letesztelhetjük. A PecsAllas.hu oldalon számos pécsi ajánlat közül választhatunk, és akár online is jelentkezhetünk rájuk, további részletek a linken elérhetők.