Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.16

Mi tart minket vissza, hogy felmondjunk?

„Nem bírom tovább, felmondok” – sokszor gondoljuk így magunkat egy hosszú és fárasztó nap után. Természetesen ezt nem gondoljuk mindig komolyan, csak jó így kifejezni dühünket. A stressz és az idegesség mondatja ezt velünk, azonban az ember, ha sokszor mondja, egy idő után elkezdi komolyan is gondolni. Az ilyen gondolatok az ember fejében gyökeret vetnek, ezek a gondolatok kihatnak a mindennapi életünkre, magánéletünkre és a munkavégzésünkre.

 

nagykanizsa-allas.jpg

 

Az ilyen pillanatokban nem tudjuk, biztosan mit szeretnénk, csak a mostani munkahelyünktől akarunk minél távolabb lenni. Érdemes ilyenkor átgondolni a dolgokat. Mit szeretnénk helyette csinálni, hol tudunk új munkahelyet találni, esetleg ismerős által vagy egy INTERNETES álláskereső oldalt használunk. Az is lehet, hogy a mostani munkahelyünkön egy másik pozícióban is képesek lennénk dolgozni, hatékonyabban és elégedettebben.

 

Mérlegelnünk kell a jelenlegi helyzetünk megengedi-e, hogy munkahelyet váltsunk egyik percről a másikra. Ha családunk van, akkor gondolunk, kell arra is, hogy ha váltunk, az nem jár fizetés kieséssel.

 

A kellő motiváltság is visszatarthat minket a felmondástól. Nem érezzük úgy, hogy nekünk lépnünk kellene. Érezzük a negatív vele járóit, de mégis úgy gondoljuk, még várnunk kell.

 

Félelmünk a felmondás. Nem merünk a főnökünk elé állni és kimondani, ami minket bánt, hogy nem szeretünk ott dolgozni, és keressünk közös megoldást, hogy javuljon a munkakörülmény.

 

Bárhogyan is legyen, ha úgy érezzük, nem bírjuk a munkahelyünkön, akkor érdemes időben lépni. A NagykanizsAllas.hu weboldal segít ebben, új állást találni, szakképzettségünknek megfelelő állásokat találhatunk állandó frissességgel, részleteket hivatkozáson talál: Nagykanizsa állásportál.